In de Egyptische mysterie scholen staat het oog van Horus centraal. Het betreft een aanvlieg route voor de spirituele weg. Je hebt het rechter, het linker en het centrale oog van Horus. In dit bericht schets ik de contouren en beperkingen van deze 3 aanpakken.

oog van Horus
Oog van Horus

Rechter Oog van Horus

Ons geluk heeft pieken van tijd tot tijd. Spirituele groei is gericht op het stabiliseren van deze pieken en net als met bergbeklimmen wordt dat je nieuwe basiskamp. Je klimt van basiskamp naar steeds hogere ijler gelegen kampen. Je geest wordt ondergedompeld in energie met een zeer hoge freguentie. Als gevolg hiervan verblijf je enekele uren of dagen in een hoge piek van vreugde en liefde.

Nadien is je nieuwe basiskamp – je eigen energie frequentie iets hoger. Het kan voorkomen dat je erg emotioneel, boos, gehecht, jaloers, trots of onzeker bent. Na deze periode kan de periode van vreugde en liefde weer terugkeren. Des te sterker de overdracht hoe krachtiger en langdurig de emoties en de pieken van vrolijkheid en liefde duren. Dit is de Rechter Oog van Horus aanpak.

Met ander woorden goeroes of leraren kunnen je geest zegenen met behulp van rituelen, rituele voorwerpen, door met hun handen je hoofd aan te raken. In de meeste gevallen leggen ze de details hier niet vanuit. Met de Rechter Oog van Horus aanpak delen ze de resultaten met je.

Je rechter hersenhelft is in volle overgave richting het universum en je laat de dingen gebeuren zonder dat je geest er controle over heeft. Lef en blind vertrouwen zijn nodig om dit mogelijk te maken. Maar nog veel belangrijker het vraagt om liefde en dankbaarheid voor de goeroe of leraar om de overdracht krachtig te maken.

Des te meer je opent des te meer je ontvangt. En dit is ook direct te beperking van de Rechter Oog van Horus aanpak.

Linker oog van Horus mannelijk

Een andere aanpak is om je alle details te leren om je hart chakra blijvend maximaal te openen. Omdat deze materie complex is, kan het binnen de Linker Oog van Horus alleen stap voor stap gebeuren. In het Oude Egypte kozen ze de beste geslaagde leerlingen van de vrouwelijke school (Rechter oog van Horus) en initieerde ze hen nogmaals 12 jaar in de mannelijke school. In die tijd was het bewustzijn niveau aanzienlijk hoger. Bijna alle leerlingen hadden een holografisch geheugen en ontvingen direct alle kennis in de vorm van ervaring direct van Toth: alle geometrische patronen en bewegingsinstrukties werden eenvoudig gedownload vanuit een gezamenlijk bewustzijnsniveau.

Vandaag de dag is het bewustzijnsniveau lager en bovendien ontstaan er moeilijkheiden zolang er emotionele blokkades zich in 1 of meer lagen van je hart chakra bevinden. Enkele geometrische patronen kunnen in elkaar zijn gedrukt door een traumatische ervaring van vroeger. Om die reden vraagt deze Linker Oog van Horus om inzet, attentie, liefde, doorzettingsvermogen en dagelijkse oefening om de specifieke geometrische vorm op de juiste grootte en met de juiste aandacht te visualiseren en te voelen. Als het moeizaam verloopt, dan dien je eerst het Rechter Oog van Horus pad pad te doorlopen om eerste de grootste emotionele blokkades te verwijderen. Kijk hiervoor op 123TraumaHulp.nl boor mee uitleg.

Derde Oog van Horus kinderlijk

Zowel het rechter oog als het linker oog van Horus zijn nodig om je te ondersteunen op het spirituele pad. Om je aandacht niet te richten op de verschillen tussen de mannelijke (geometrie) en vrouwelijke (overdracht) aanpak kan je beter letten op de overeenkomsten.

Deze kan je vinden in het centrale of 3de Oog van Horus. De Tibetaanse Vajrayana hoogste Yoga Tantra school is op deze wijze vorm gegeven. Het heeft zowel sterke mannelijke als vrouwelijke aspecten. Evenwel zijn beiden aanpakken verborgen achter kleuren, symbolen, rituelen, mantras en geheime initiaties. Het is een aanpak welke perfect is en welke veel respect en waardering verdient.

Zowel de geometrie als de overdracht aanpak zijn nodig om de staat van ontwaken te bereiken. Sinds decades bestaan de mannelijke en vrouwelijke spirituele scholen op onze planeet. Scholen gericht op het ontwikkelen van de kracht van de geest en scholen gericht op het verwijderen van de emotienele pijn in het hart. Mannelijke spirituele scholen passen de Heilige Geometrie toe en de vrouwelijke spirituele scholen de levensregressie, rebirthing en droom technieken. De ideale volgorde voor elk individu is anders afhankelijk van status quo en ervaringen uit vorige levens.

De Synthese

Het levensboom workshop programma representeert beiden scholen. Ze vertegenwoordigen respectievelijk de linker hersenhelft, centrale hersenen en rechter hersenhelft. Ook representeren ze de vader, het kind en het moeder concept. Bovendien de 3 eenheid. Volgens de Tibetaanse geschriften zijn er vele niveaus van eenheid om ontwaken en of verlichting te bereiken. Je kan awakening bereiken met elk van de 3 paden maar het kan handig zijn om ze alle drie afwisselend in perioden in jouw leven te bewandelen om nog hogere stadia van awakening of verlichting te bereiken.